referate
Referate

Referate

Referate

Nota referat
Energia nucleara si efectele sale

Nota Referatului: 6.7
nota referat pentru Energia nucleara si efectele sale
Acorda o nota pentru referatul:
Energia nucleara si efectele sale
nota referate
  7 vot(uri) Afisari: 2381

Energia nucleara si efectele sale - Referate Fizica


Informatii referat Energia nucleara si efectele sale
AutorTeodora
Marime: 618 kb
Nivel:liceu

Previzualizare partiala a referatului Energia nucleara si efectele sale

ENERGIA NUCLEARĂ ŞI EFECTELE SALE
ASUPRA OMULUI ŞI MEDIULUI
Vreme de decenii, radiaţiile ionizate au constituit doar o curiozitate de laborator, cunoscută numai câtorva iniţiaţi. Descoperirea radioactivităţii artificiale şi apoi aceea a fisiunii uraniuli, în deceniul al patrulea al acestui secol, au dat un puternic imbold cercetărilor de fizică nucleară. Pentru marele public, energia nucleară a ieşit însă din anonimat abia după aruncarea celor două bombe atomice în 1945 asupra Japoniei.

Constuirea reactorilor nucleari şi posibilitatea de a utiliza aceste instalaţii pentru a produce energie electrică în cantitate mare, au transferat apoi problema cercetării radiaţiilor, şi odată cu aceasta şi problema protecţie contra radiaţiilor, în plin domeniu industria şi economic.
Creşterea necontenită a numărului de reactori nucleari şi a puterii acestora necesită aplicarea unor măsuri de securitate pentru a evita eventualele accidente şi consecinţele lor ca de exemplu cel de la Windscale, Anglia în octombrie 1957 când au fost eliminate în mod accidental în atmosferă importante substanţe radioactive care au produs contaminarea solului, a producţiei agricole şi a apei potabile din întreaga regiune.
Prin poluare, sau contaminare, radioactiva, se înţelege prezenţa nedorită sau accidentală, a materialelor radioactive, în interiorul sau la suprafaţa unor factori de mediu (cum sunt apa, aerul, alimentele) sau în organisme vii situaţie în care se depăşeşte conţinutul radioactiv natural propriu al produsului respectiv.
Una din principalele surse de poluare radioactivă a globului pământesc îşi avea provenienţa în exploziile nucleare din atmosferă.


telefoane mobile

Alte referate la Fizica
» Transformatoare
» Circuite electrice. Legea lui Ohm
» Marie Curie si Pierre Curie
» Arhimede
» Laserul cu semiconductori
» Utilaje pentru incalzire
» Forta arhimedica
» Razele X
» Analizatoul acustic
» Retele electrice

referate - © 2009 referate.itbox.ro - referate

Jocuri - Radio - Telefoane Mobile

webhosting