referate
Referate

Referate

Referate

Nota referat
Caesar si Pompei

Nota Referatului: 5.2
nota referat pentru Caesar si Pompei
Acorda o nota pentru referatul:
Caesar si Pompei
nota referate
  20 vot(uri) Afisari: 3559

Caesar si Pompei - Referate Istorie


Informatii referat Caesar si Pompei
AutorRamona
Marime: 76 kb
Nivel:liceu

Previzualizare partiala a referatului Caesar si Pompei
Cezar si Pompei

In timp ce Caesar supunea Gallia prin lupte grele, la Roma bantuia anarhia. Un fapt petrecut chiar la inceputul anului 52 avea sa ascuta si mai mult neintelegerile, rivalitatile si pasiunile politice. Este vorba de asasinarea lui Clodius.
In dupa-masa zilei de 1 ianuarie 52, Milo impreuna cu sotia sa, insotiti si de o garda de gladiatori, a intalnit pe Calea Appia pe Clodius, care tocmai se intorcea de la Aricia. Clodius era calare, urmat fiind de o garda de sclavi. Intre cele doua cete dusmane, invectivele s-au transformat curand in incaierare.
Vechea rivalitate dintre populari (Clodius) si optimati (Milo) gasi prilejul unei confruntari in afara disputelor ideologice. Clodius a fost ranit si s-a refugiat intr-o casa din apropiere. Milo socoti ca a sosit momentul sa sfarseasca cu rivalul sau si porunci gladiatorilor sa-l omoare.
Asasinarea lui Clodius n-a ramas fara urmari. Partizanii politici ai acestuia ii transportara trupul in curia Hostilia, unde senatul isi tinea sedintele, expunandu-l publicului care, atatat de sefii partidului popularilor, cerea razbunare. Multimea, alcatuita mai ales din plebe si sclavi, cereau razbunarea aceluia pe care-l socoteau ca pe un patron gata sa le indeplineasca si in viitor legitimele lor doleante. Se crease o imprejurare primejdioasa pentru clasa optimatilor.


telefoane mobile

Alte referate la Istorie
» Politica de securitate nationala a Romaniei
» Manuscrisele de la Marea Moarta
» Imperiul Incas
» Primul razboi mondial ( versiunea 2 )
» Lunga domnie a lui Soliman I
» Statul condus de Decebal
» Serbia
» Batalia de la Ardeni
» Traditii Romanesti asemanatoare cu cele latine
» Nurnberg. Procesul.

referate - © 2009 referate.itbox.ro - referate

Jocuri - Radio - Telefoane Mobile

webhosting