referate
Referate

Referate

Referate

Nota referat
Adolescenta

Nota Referatului: 0.0
nota referat pentru Adolescenta
Acorda o nota pentru referatul:
Adolescenta
nota referate
  0 vot(uri) Afisari: 1542

Adolescenta - Referate Psihologie


Informatii referat Adolescenta
AutorAdriana
Marime: 5 kb
Nivel:liceu

Previzualizare partiala a referatului Adolescenta
Adolescenta

Adolescenta este o perioada dificila atat pentru copii cat si pentru parinti .
Dupa ce se trece de 14 ani , are loc resimtirea de catre adolescenti a propriilor forte . Unele realizari , stimuleaza impulsuri de tatonare a gradelor de permisivitate a conduitei nonconformiste . In acest sens , unii tineri organizeaza scenarii comice in mod deliberat , demonstratii de solideritate pe probleme minore pentru a sacai unii profesori .Toate acestea sunt generate de necesitati discrete de a provoca adultii si de a manifesta propria lor independenta . In clasa noastra , Dragos are aceasta trasatura foarte bine conturata provocand , mai ales la ora de religie , adevarate scene de teatru , datorita opiniilor diferite care le are fata de un anumit subiect .
E perioada in care adultii ne caracterizeaza ca fiind dezordonati , nepunctuali .
De la 14-15 ani , parintii pun adesea in discutie in termeni acuzativi tanarul pentru purtarile lui necuviincioase , si-i cer sa fie rezonabil ,deoarece acum este mare, nu mai e copil.
Incep sa se multiplice opiniile privind modificarile de conduita ale adolescentului , tot mai dese si mai diverse .Astfel se admite ideea de ‘criza’ pubertara , dar nu i se accepta toate dimensiunile . Parintii vad ca tanarul devine mai distrat de la o vreme , are indispozitii , e obosit si neatent .Astfel se sesizeaza , pe de o parte , faptul ca in genere conduita s-a schimbat, in al doilea rand faptul ca a fost influentat in schimbare de cei din jur , iar in al treilea rand ca apreciaza problema ca fiind de generatie , de varsta . In fine , parintii cauta explicatii privind schimbarile de conduita . Probleme in legatura cu schimbarea de atitudine , modul de a vorbi , pe un ton superior , dupa parerea parintilor , au toti colegii mei : Dragos , Andrei si Mircea . Mamelor , in general , li se pare ca aceasta impertinenta creste pe zi ce trece , rezultand certuri de durata , tatii in schimb sunt mai toleranti cu fii lor , neimplicandu-se in disputele mama-fiu de cele mai multe ori .


telefoane mobile

Alte referate la Psihologie
» Stereotipurile in publicitate
» Modelul psihoeducational in terapie si consiliere
» Influenta religiei si pozitiei sociale asupra comportamentului electoral
» Educatia interculturala, conceptualizare si contextualizare
» Aristotel
» Osho
» Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
» Comportamentul social
» Dimitrie Gusti
» Drama Psihologiei

referate - © 2009 referate.itbox.ro - referate

Jocuri - Radio - Telefoane Mobile

webhosting