referate
Referate

Referate

Referate

Nota referat
Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala

Nota Referatului: 9.5
nota referat pentru Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
Acorda o nota pentru referatul:
Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
nota referate
  2 vot(uri) Afisari: 3049

Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala - Referate Psihologie


Informatii referat Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
AutorLaura
Marime: 18 kb
Nivel:facultate

Previzualizare partiala a referatului Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
Decodificarea gesturilor cu
tenta sexuala
Felul in care stam, pozitia umerilor, felul in care ne miscam picioarele, expresia ochilor si a sprancenelor spun multe despre cat de dominanti sau supusi ne simtim, si ca, chiar atunci cand incercam sa ne ascundem sentimentele, atitudinea noastra sexuala este tradata de ochi si de gura. Felul in care zambim- si muschii faciali pe care ii folosim- tradeaza daca suntem cu adevarat fericiti sau daca ne prefacem. Acestea sunt Gesturi, iar ele nu se rezuma doar la conversatii. Oriunde ne-am afla, orice am face, Gesturile sunt indicii importante ale starii noastre de spirit.
Indicatorii comportamentali joaca un rol foarte important cand se face curte. De fapt, fara ei nu ar exista iubirea sau curtarea iar sexul,in forma in care exista astazi, ar inceta sa mai existe. Importanta indicatorilor comportamentali consta in faptul ca iubirea si sexul iubirea necesita un schimb de semnale – semnale ale tendintelor sexuale, disponibilitatii, accesibilitatii si compatribilitatii. Chiar daca nu intentionam sa facem acest lucru, trimitem si primim constant mesaje cu caracter sexual. In timp ce alte persone ne evalueaza si decid cat de sexy, de atragatori, de entuziasti sau de disperati suntem, noi luam aceleasi decizii in locul lor. Din acest punct de vedere indicatorii sexuali sunt ca niste granule de polen – desi nu sunt mereu vizibili, se afla peste tot.

Indicatori corporali:
Deductiile cu caracter sexual pe care le fac oamenii, unii despre altii se bazeaza, printre altele pe „caracteristici sexuale secundare”. Psihologii folosesc acest termen pentru a face diferenta intre „caracteristicile sexuale primare” ale barbatilor si femeilor si caracteristicile care nu au rol de procreere. Atributele pe care le cauta femeile si barbatii la parteneri sunt totusi foarte susceptibile la influenta culturii, modei si circumstantelor. Atributele fizice pe care barbatii din societatea noastra le considera atragatoare la o femeie sunt deseori foarte diferite de cele care maresc pulsul barbatilor in alte parti ale lumii. Faptul ca unii barbati prefera femeile cu pieptul plat sau femeile cu raport bust/sold ridicat arata ca ei folosesc criterii alternative in alegerea partenerului. David Buss, a realizat o cercetare socioculturala de proportii incercand sa determine ce cauta barbatii si femeile la parteneri. El arata ca o regula universala este ca barbatii prefera o femeie tanara cu forme bine conturate si o piele neteda fara pata. Femeile, pe de alta parte, acorda o importanta mai mare averii barbatului si capacitatii sale de a le oferii siguranta materiala. Criteriile divergente folosite de barbati si femei reflecta motivatiilor diferite in jocul iubirii – barbatul are nevoie de o partenera care ii poate oferi multi copii sanatosi si care este suficient de puternica pentru a-i ingrijii, in timp ce femeia se pare ca are nevoie de un barbat care sa ii poata oferi siguranta materiala si sa o protejeze pe ea si pe copii. Din punct de vedere evolutiv totul este foarte logic.


telefoane mobile

Alte referate la Psihologie
» Homosexualitatea si problemele mintale
» Timiditatea
» Personalitatea umana
» Munca
» Conceptia eu-lui si orientarea valorica la adolescenti
» Psihologie Eclativa
» Secretul in cuplu
» Jean Piaget
» Educatia interculturala, conceptualizare si contextualizare
» Creativitatea ca produs. Potentialul creativ al elevilor

referate - © 2009 referate.itbox.ro - referate

Jocuri - Radio - Telefoane Mobile

webhosting